antibiotika i Danmark

Interessante og Nyttige Artikler om Antibiotika

Denne del af hjemmesiden, lavet specielt til vores kunder, der ønsker at købe eller allerede har købt antibiotika online. Her vil du finde alle nyttige oplysninger om antibiotika, om sygdomme, som behandles med antibiotika, samt mange flere.

Vores første Artikel: brugen af antibiotika. Hvordan til at tage antibiotika.

Alle levende organismer på Jorden har været kendt på den cellulære opbygning af strukturen. Bakterielle celler eller celler, der omfatter svampe, til en vis grad adskiller sig fra cellerne i menneskers og dyrs organismer. Forskellene kan bestå i, at tilstedeværelsen af cellevæggene, ribosomer eller andre DNA-strukturen i forskellige metaboliske processer. Disse forskelle og tillade brugen af bestemte kemiske stoffer til at bekæmpe sygdomme forårsaget af bakterier eller svampe, protozoer. Det er, at det er muligt at anvende den metode til selektiv toksitsiteta, når det stof, der dræber bakterier, celler, uden at det påvirker metabolismen i humane celler.

Med vira, det er noget mere kompliceret, da de ikke har nogen cellulære struktur og formering er nødt til at blive integreret i den menneskelige eller animalske kroppens celler. Derfor er kampen mod virus kan kun være effektiv i denne fase, indtil de kom ind i menneskelige celler, og derfor mere sygdommen ikke manifesterer sig symptomatisk, og det er yderst vanskeligt at diagnosticere.

I 20'erne i sidste århundrede, at det blev opdaget stoffer, der, som det syntes, var nødt til at slå væk for de fleste smitsomme sygdomme. Navn disse stoffer - antibiotika. Deres massive brug har været muligt i 50'erne, 60'erne i det 20 århundrede, hvor at producere dem på en industriel skala, der var indlejret metode til dyb dyrkning af mikroorganismer. Gensplejsning har tilladelse til at oprette stammer af bakterier med høj ydeevne antibiotiske stoffer. Med andre ord, antibiotika, er blevet tilgængelige, og deres fremstilling - fordelagtige.

Fremkomsten af antibiotika i medicin kan sammenlignes med revolutionen. Det er blevet muligt at behandle smitsomme sygdomme, der tidligere har dræbt hundredvis af tusindvis af mennesker hvert år. Brugen af antibiotika i kirurgi er meget reduceret forekomsten af postoperative komplikationer.

I mikrobiologi antibiotika er en gruppe af naturligt forekommende stoffer, der er produceret af visse bakterier og svampe, som har en bakteriostatisk eller bakteriedræbende virkning. Stoffer, der ligeledes handler om svampe celler, der kaldes antimykotika. Hvis antimikrobielt stof blev syntetiseret ved kemiske midler, det kaldes kemiske antimikrobielt stof. I almindelig sprogbrug, at disse begreber er normalt blandet, og alle disse stoffer, uanset deres oprindelse, som kaldes Antibiotika.

I naturen er der også en række af plantestoffer med antibakteriel virkning. Sådanne stoffer, der er indeholdt i løg, hvidløg, timian, oregano, salvie, humle, og mange andre planter. Folk har længe brugt disse anlæg til konservering af fødevarer, samt bruge dem i traditionelle medicin.

Som for de bakterier og svampe, som producerer antimikrobielle stoffer, er denne mekanisme, der er opstået i løbet af evolutionen som en forsvarsmekanisme i kampen for et bedre sted "under solen". Nogle bakterier er i stand til at producere bacteriocins - lille protein molekyler, der kan ødelægge mikro-organismer, der er nært beslægtede. Dette hjælper dem i kampen for økologiske nicher og næringsstoffer substrat. Denne evne af mikroorganismer mennesker brug i fødevare industrien, for eksempel ved fremstilling af salami. Pølsen lægge Laktobatsillyusa stamme (Lactobacillus), der producerer bacteriocin. I løbet af sit liv, aktivitet, disse bakterier syntetisere mælkesyre, som giver salami typisk sur smag. Desuden producerer bacteriocins laktobatsillyus dræber patogene Listeria, der kan være til stede i det rå produkt. På samme måde, der er beliggende i den "live" yoghurt lactobacillus - syntese bacteriocin, de er i stand til at hæmme tarm patogene mikroorganismer. På samme måde, gær i stand til at syntetisere killer toksiner, der undertrykker den vitale aktivitet af mikroorganismer, der er modtagelige for dem.

Langsomt voksende bakterier (Streptomyzeten) og svampe (Penicillium, Cephalosporium) er i stand til at syntetisere stoffet, der er forskellige i deres kemiske struktur, som hæmmer de vitale funktioner på hurtigt voksende konkurrenter. Sådanne stoffer - antibiotika - er afgørende for overlevelsen-producerende mikroorganismer. Må dog ikke glemme, at udviklingen af organismer mod, som er antibiotiske stoffer, også, ikke stå stille. Over tid, begynder de at producere mere eller mindre effektive forsvarsmekanismer. Disse mekanismer kaldes resistens (modstand) af en mikroorganisme til et antibiotikum.

Ikke alle naturligt forekommende antibiotika er nyttige til behandling af mennesker. Årsagerne til dette - en masse. Nogle antibiotika er ikke i besiddelse af tilstrækkelig absorbability i tarmen andre - er dårligt tolereres af mennesker og har mange bivirkninger. Der er antibiotika, som har pleiotropic effekter, for eksempel sammen med baktericide har en cytostatiske effekt, dvs en negativ effekt på den menneskelige celler.

For fuldstændighedens skyld skal det nævnes, som endogene antibiotika - stoffer, der produceres af specialiserede celler i kroppen, som granulocytter eller Paneth celler, der ligger i den krypter i tyndtarmen. Disse stoffer har også en bred antimikrobielle spektrum af aktivitet. Disse stoffer omfatter, for eksempel, defensins. Disse og mange andre endogene stoffer bidrager i høj grad til den humorale immunrespons.

Denne konfrontation fremmede i naturen er udbredt. Eksempler er insekter, som producerer en masse af bakteriedræbende og bakteriehæmmende stoffer til bekæmpelse af sygdomsfremkaldende stoffer. Dette er grunden til, at biers honning, for eksempel, i modsætning til den marmelade er ikke dækket af mug.

Brugen af Antibiotika i Medicin

Forestil dig at moderne medicin, uden antibiotika er næsten umuligt. Alternativer til dem er endnu ikke blevet fundet. Men for at være effektive og har minimale bivirkninger, er det nødvendigt at holde sig strengt til reglerne for deres modtagelse. Disse regler en smule:

• Før antibiotika er nødvendige for at finde ud af, hvad der har forårsaget sygdommen. I dag, antibiotika, der er foreskrevet i mange tilfælde ikke som et middel til bekæmpelse af visse infektioner, og for at forhindre eventuel bakteriel forurening. For eksempel, influenza eller andre virusinfektioner ordineret antibiotika for at forebygge bakteriel mulige komplikationer. Dette kan også omfatte post-operative modtagelse af antibiotika for at undgå udvikling af mulige infektioner. Linjen mellem behovet for at anvende antibiotika og ønskelige i, at afholdenhed fra deres receptionen er meget tynd i disse tilfælde.

Der er ingen antibiotika, herunder bredspektrede antibiotika, som ville være lige så effektive i at handle mod alle former for bakterier. Derfor, før du tager antibiotika er nødvendige for at afgøre, patogenet og dens resistens over for forskellige antibiotika. Ofte, på grund af manglende midler eller sværhedsgraden af patientens tilstand, kan læger ordinere antibiotika uden patogen søgning baseret på symptomer på sygdommen, og hans egne medicinsk erfaring.

• Ved at tildele patienten et antibiotikum, din læge bør ikke glemmes, at dens indsats bør fokusere på det område ??kroppen. For eksempel, hvis et antibiotikum, der er nødvendige for behandling af sår, så logisk ved første øjekast, den lokale anvendelse af antibiotika i denne situation ikke kan bringe det ønskede resultat, som udbredelsen af den antibiotiske dybe sår kan være svært på overfladen af og omkring nekrotisk væv. Derfor, i dette tilfælde det giver mening sammen med en lokal, og parenteral administration som antibiotika.

• Til oral anvendelse af antibiotiske præparater bør overveje, hvor godt de antibiotikum, der absorberes fra mave-tarmkanalen. For eksempel, ampicillin absorbability er kun 60% og amoksatsillina - der en lignende spektrum af action - 80%. Der er medicin, som indeholder estere af ampicillin. Deres absorption i tarmen er 90%. I parenteral administration, disse lægemidler handler med samme kraft.

• Ved modtagelse af antibiotika det er meget vigtigt at følge den korrekte dosering. Den vigtigste regel er, at koncentrationen af antibiotika i blodet bør være en smule højere end grænsen for følsomhed af det infektiøse agens til det. Koncentrationen af antibiotika i blodet afhænger primært af den dosis af medikament og individuelle lydhørhed af patienten til antibiotikum. For eksempel, koncentrationen af aminoglycosider i blodet på samme modtagelse, de undertiden adskiller sig i høj grad selv hos raske unge mennesker, for ikke at nævne de patienter, der har nedsat nyre-eller leverfunktion.

Hertil kommer, at det må erindres, at nogle organer i den menneskelige krop svært at nå for mange stoffer. Disse organer omfatter prostata, det centrale nervesystem, knogler og brusk. Hvis det er nødvendigt, udbredelsen af narkotika i disse organer, det er rimeligt at bruge makrolider. Det antibiotika, der fagocytter er i stand til at fange i stort tal og til at transportere dem til det sted, infektion.

• Når du vælger en optimal antibiotisk er også nødvendigt at tage hensyn til den måde, hvorpå han fjernet fra kroppen, hvis nyrerne, den højeste koncentration er nået det er i nyrer og urinveje. Som et eksempel, cefalosporiner: ceftriaxon, cefotaxime og. Disse stoffer er stort set identisk med det spektrum af action, men cefotaxime elimineret fra kroppen næsten helt af nyrerne, og ceftriaxon - for det meste gennem leveren. Quinolon som sit højeste koncentration er opnået i slimhinderne, og sekreter. Derfor, disse produkter er med succes anvendt til behandling af infektioner forårsaget af, for eksempel, meningitis (Neisseria meningitidis).

• Et andet vigtigt aspekt - frekvensen for modtagelse af antibiotiske stoffer. Hvor ofte du skal tage en eller anden antibiotika afhænger af hastigheden af stofskiftet. Halveringstiden af stoffet, som er godkendt til brug i farmakologi for egenskaber af stoffet afhænger af mange faktorer: tilstedeværelsen af links med protein molekyle, muligheden for inaktivering eller fjernelse af et stof i kroppen, og mange andre, Et eksempel er ceftriaxon, der binder serum albumin, og derfor er dens udskillelse fra kroppen gennem lever og galdegang er langsom. Med hensyn til cefotaxime, der har den samme vifte af tiltag, dens fjernelse fra kroppen relativt hurtigt gennem nyrerne. Mellemrum mellem receptioner af stoffet i den første sag, selvfølgelig, længere tid end den anden.

• Hyppigheden af administration af et bestemt antibiotikum afhænger også af den kraft af virkningen på agens af antibiotika. Nogle stoffer har en stærk bakteriedræbende handling. I dette tilfælde, mere vigtigt at opnå den højest mulige koncentration af antibiotika i blodet for en kort tid, snarere end at forsøge at opretholde det for lang tid på samme niveau. Disse lægemidler omfatter, for eksempel, aminoglykosider. De var helt tages én gang om dagen. På samme tid, og den toksiske effekt af lægemidlet på kroppen er minimal. Beta-lactam antibiotika, tværtimod, udøve deres antibakterielle egenskaber af kun et par timer efter deres optagelse, så koncentrationen i blodet skal være holdt højt i lang tid. For patienten betyder det, at intervallet mellem receptioner af stoffet bør være kortere.

Mange patienter ender med at tage antibiotika, alt for hurtigt - på forekomsten af en tilfredsstillende tilstand af sundhed. De gør ikke overveje, i dette tilfælde, at agenten stadig i kroppen, mange bakterier i en svækket tilstand, men endnu ikke eleminirovany. Ved ophør af modtagelse af et antibiotikum, de bakterier, begynder at formere sig igen, og de stammer, der kan synes at være ufølsom over for dette antibiotikum stoffer. Et klassisk eksempel er tonsillitis forårsaget af streptococcus piogenes (Streptococcus pyogenes). I denne sygdom, penicillin behandling bør vare mindst 10 dage, selv hvis den eksterne symptomer på sygdommen forsvinder tidligere. Ellers er der en høj risiko for resistens over for penicillin Streptococcus stammer, der er allerede vil der være noget at helbrede.