antibiotika i Danmark

Køb Doxycyclin Online

Doxycyclin på Nettet
doxycycline
Aktiv Ingrediens: Tetracyklin

Doxycyclin er et meget anvendt antibiotikum af tetracyclin. Det er ordineret voksne til behandling af svær microbal sygdomme på den vestlige marked. Det er en stærk indsats, og det er derfor ikke taget med børn.

kr2.38 per pille
Køb Nu

Doxycyclin hører til antibiotika testet af tid. Det blev syntetiseret i begyndelsen af 60-erne i sidste århundrede, at forskere af den Amerikanske farmaceutiske gigant Pfizer. Stoffet er klinisk undersøgt og fremstillet under handelsnavnet Tetracyklin.

Lidt senere, World Health Organisation, herunder doxycyclin i listen af de vigtigste lægemidler, der er nødvendige for den menneskelige sundhed.

Det ser ud til, at udviklingen af den farmaceutiske industri og produktion af nye bredspektrede antibiotika efterlader ingen chance for overlevelse i en sådan "gamle mænd", som Doxycyclin. Men det er det ikke. Og det faktum, at stoffet rent faktisk har fundet min niche - det er en ubestridelig kendsgerning.

Hvad er det antibiotikum, der sikrede sådan et langt liv? Hvilke bivirkninger skal være bange for? I denne artikel vil vi forsøge at forstå de egenskaber af Doxycyclin.

Struktur og Sammensætning

Doxycyclin - en semi-syntetisk antibakterielle agent af tetracyklin gruppe. Aktivitet mod mikroorganismer og kemiske resistens har doxycyclin derivater: hydrochlorid monohydrat og calcium salt. Disse tre forbindelser, der anvendes som aktive ingredienser.

Doxycyclin er til rådighed i orale kapsler og tabletter Doxycyclin 100 og Doxycyclin 200 mg. Parenteralt, dvs intramuskulært eller intravenøst dette antibiotikum er ikke relevant.

Virkemåde og virkningsspektrum Doxycyclin

Doxycyclin har en markant bakteriehæmmende effekt, der hæmmer proteinsyntesen i en celle fra en sygdomsfremkaldende mikroorganisme. En vigtig fordel er, at det stof, til at trænge ind i den bakterielle cellevæg. Med denne Doxycyclin og har en antibakteriel virkning mod intracellulære mikroorganismer.

Spektret af farmakologiske aktivitet er ganske imponerende, og den indeholder mange patogener.

Gram-Negative Bakterier

Doxycyclin er aktive mod Gram-negative bakterier, der normalt er forbundet med tarm-infektioner. Denne gruppe omfatter Campylobacter, enterobacteria, tarm-og Haemophilus influenzae, Klebsiella, gonorré, shigella, vibrio cholerae og andre mikroorganismer.

Gram-Positive Bakterier

Et karakteristisk træk af tetracyclin-antibiotika, herunder doxycyclin, - lav aktivitet mod de fleste gram-positive bakterier. Dette forklarer den manglende effektivitet af tetracyklin antibiotika til luftvejsinfektioner.

Næsten den eneste Gram-positive mikroorganismer, som er følsomme over for doxycyclin, - Streptococcus pneumoniae, de mest almindelige agens af lungebetændelse.

Anaerobe Bakterier

Doxycyclin har en bakteriedræbende effekt mod anaerobe patogener, som omfatter Propionibacterium acnes. Disse bakterier i forbindelse med acne.

Andre Bakterier

Det antibiotikum, der er effektivt og infektioner forårsaget af Chlamydia Chlamydophila psittaci og Chlamydia trachomatis, Mycoplasma Mycoplasma pneumoniae, treponema og ureaplasma.

Bemærk, at der er dokumentation for Doxycyclin aktivitet mod ukønnet erythrocytic former for Plasmodium falciparum. På samme tid den nøjagtige virkningsmekanisme er ikke blevet etableret.

Det stof er helt ineffektiv i infektioner forårsaget af Proteus, Pseudomonas aeruginosa, og svampe.

Doxycyclin Blandt andre Tetracykliner

Sammenlignet med andre tetracykliner Doxycyclin har en række fordele:

- Antibiotikum, der næppe hæmmer den normale intestinal mikroflora.

På grund af denne medicin er sjældent ledsaget af diarré;

- Mere fuldt absorberet.

Resten af tetracyklin antibiotika har en størrelsesorden lavere biotilgængelighed;

- Langsigtet effekt.

Halveringstiden af stoffet længe nok (op til 10 timer), så det kan tages to gange om dagen.

Det skal bemærkes, at blandt alle de tetracyklin-gruppen betyder, at der er krydsresistens. Der er, hvis tetracyklin eller metatsiklin havde ingen effekt, så effekten af Doxycyclin vente, ak, det er ikke nødvendigt. Den samme modstand eksisterer mellem doxycyclin og penicillin antibiotika.

Farmakokinetik Doxycyclin: funktioner distribution

Doxycyclin, ligesom de fleste andre tetracyklin antibiotika, let absorberes i blodbanen, og bindes til plasmaproteiner. Stoffet har en meget høj biotilgængelighed: blodet flyder mere end 90% (ifølge nogle estimater er næsten 100%) af det aktive stof.

Efter at have modtaget 200 mg Doxycyclin maksimale niveau inden for to timer af blod er opnået. Terapeutiske koncentrationer, der er fundet i væv og organer i 35-40 minutter efter oral administration.

I dyreforsøg er det vist, at stoffet trænger ind i placenta-barrieren og derfor til blod og fosterets væv. Desuden, fremragende antibiotikum, og falder over i modermælken.

Jeg vil gerne tilføje, at under langvarig behandling af stoffet kan kumuleres. Med dette er ikke altid og ikke alle forstod sigt ligger de farlige funktion af stoffet eller kvantitativt ophobes i væv, eller akkumulere effekten.

I tilfælde af Doxycyclin ofte opstår funktionelle kumulation. Det er udtrykt i det faktum, at nogle patienter med gentagne brug af stoffet akkumulerende effekt opstår. Kumulation normalt registreres hos patienter med svær leverinsufficiens, men den toksiske effekt af antibiotika, er der stadig ikke.

Klart negativ farmakokinetiske egenskaber vi henvise Doxycyclin og dens evne til at reagere med en kendt chelator, der er indeholdt i knogler og tænder - calcium. Således er antibiotikum, der danner stabile komplekser med macroelement. Denne kemiske reaktion er ledsaget af ubehagelige bivirkninger, som vi vil helt sikkert overveje senere.

Antibiotika: Tillid - Læger!

Eksperter anbefaler at tage doxycyclin og andre antibakterielle midler efter identifikation af det agens og bestemmelse af individuel følsomhed. Disse foranstaltninger muligt at reducere udviklingen af resistente bakterier.

Dog, i praksis, udvælgelse af antibiotika ofte gjort empirisk. I de fleste tilfælde, antibakterielle midler, der administreres "af øjet" på baggrund af de kliniske manifestationer af sygdommen. Med denne opgave har styrke til at klare blot en kvalificeret læge eller klinisk farmaceut.

Som understreger betydningen af at konsultere en specialist, vil jeg gerne endnu en gang at advare patienter, der ikke selv-medicinerer med antibiotika! Dette kan blive dyrt for. De langsigtede virkninger af forkert behandling med antibiotika kan komme tilbage for at hjemsøge mange år senere.

Måske vil du blive konfronteret med en situation, hvor læger i behandling af enhver infektion, simpelthen ude af stand til at opløse hænder, og ikke være i stand til at vælge et effektivt antibiotikum. Og grunden til det - persistens (vanedannende) bakterier, som opstod på grund af selvet "behandling" antibakterielle stoffer.

For at undgå denne situation i fremtiden, skal vi huske på, at på trods af den teoretiske mulighed for en gratis køb Doxycyclin i vores apoteker, i alle tilfælde bør du ikke tage medicinen uden en læges recept.

Doxycyclin - Indikationer for Brug

Indikationer Doxycyclin baseret på det spektrum af aktivitet. Lægerne ikke normalt ordinere tetracyklin i catarrhal infektioner, fordi disse sygdomme er forårsaget oftest stafylokokker og streptokokker. Men stoffet er meget udbredt i de sjældne infektioner, samt sygdomme, seksuelt overførte sygdomme.

De vigtigste sygdomme, som Doxycyclin ordinere omfatter luftvejsinfektioner (lungebetændelse og bronkitis hos voksne og børn), der er forårsaget af Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia trachomatis og Streptococcus pneumoniae.

I de fleste tilfælde af bronkitis og lungebetændelse, før ordination af Doxycyclin bruge patogen identifikation. Dette er nødvendigt for at forhindre infektion med stafylokokker og streptokokker, som ofte også forårsage lungebetændelse.

Doxycyclin er meget udbredt i sygdomme, seksuelt overførte sygdomme ( klamydia, gonoré, mycoplasmosis, ureaplasmosis og selv syfilis. Doxycyclin er i overensstemmelse med ukompliceret urethritis (betændelse i urinrøret), cervicitis (betændelse i livmoderhalsen) og proctitis (betændelse i endetarmen), der er forbundet med Chlamydia og Mycoplasma-infektion.

Selv om klamydia følsomhed over for doxycyclin, er det ikke altid muligt at opnå deres afskaffelse, som monoterapi. I praksis behandlingsregimer omfatter klamydia eller flere stoffer (tetracykliner og makrolider), eller stød doser af makrolider, især Sumamed.

Doxycyclin - en af de mest effektive antibakterielle midler i ureaplasmosis. Det er antibiotikum, der anvendes som en første linje på NGU forårsaget af Ureaplasma urealyticum (ureaplasma).

Doxycyclin er ordineret, og når der er smittet med Gram-negative bakterier, herunder chancroid, pest, tularæmi, Campylobacter infektion af fosteret, der er Campylobacter fetus. Behandling inkluderer en kombination af brucellose, der modtager doxycyclin og streptomycin.

Det er fortsat at tilføje, at Doxycyclin er også anvendes til forebyggelse af malaria, der er forbundet med Plasmodium falciparum. Lægemidlet er ordineret til rejsende til endemiske områder, er i en kort tid (op til 4 måneder).

Doxycyclin er et Alternativ til Penicillin Antibiotika

Hvis patienten har en allergi over for penicillin antibiotika Doxycyclin er det foretrukne stof (second-line) til behandling af ukompliceret gonoré, forårsaget af Neisseria gonorrhoeae, syfilis (patogen - bleg treponema), smitsomme sygdomme forårsaget af clostridia.

Doxycyclin også bruges som et yderligere middel til behandling af akut intestinal amebiasis - meget ubehagelige tarm-infektion.

Acne og Rosacea: Doxycyclin for Acne

Det fortjener særskilt ord, antibiotisk aktivitet mod mikroorganismer, der forårsager hudsygdomme. På grund af disse kvaliteter, er det bruges til oral behandling af akne (acne), og rosacea. Simpelthen sætte, Doxycyclin - en af de effektive lægemidler, som hjælper med at slippe af med acne.

Men glem ikke, at behandlingen af disse sygdomme bør behandles med hudlæger. Behandling af acne og rosacea - en kompleks og langvarig proces. Det behandlingsregime omfatter langt mere end et køretøj, og en behandling kan vare i flere måneder. Derfor skal vi have tålmodighed, og vigtigst af alt - at finde deres hudlæge og ikke selv-medicinerer.

Når der ikke er nogen laboratoriediagnostik Ikke kan gøre

Forskere har fundet, at mange stammer af Gram-negative bakterier kan være følsomme over for doxycyclin. Derfor påvisning af disse patogener, før ordination af antibiotika er vigtigt at foretage en analyse af den individuelle følsomhed.

Til doxycyclin kan være resistente coliforme bakterier, patogener af akut mave-tarm-infektioner, enterobacteria Enterobacter aerogenes, Shigella, Haemophilus og Klebsiella.

Bemærk, at de to sidste af de patogen - Haemophilus influenzae og Klebsiella - forbundet med respiratoriske luftvejene infektioner.

Standarden Dosis af Doxycyclin

Dosis til Voksne

Umiddelbart kan vi konstatere, at den sædvanlige dosis og hyppighed af administration af doxycyclin adskiller sig fra andre af antibiotika tetracyklin gruppe.

For voksne, er den sædvanlige dosis af oral doxycyclin 200 mg på den første dag i behandling, fordelt på to doser (hver 12 timer). Derefter kan dosis reduceres til 100 mg én gang dagligt.

Til behandling af mere alvorlige infektioner, det anbefales, at du tager 100 mg doxycyclin to gange om dagen under hele behandlingsforløbet.

Varighed af behandlingen er fastsat individuelt. Bemærk, at der i behandling af streptokok-infektioner behandling bør ikke være mindre end 10 dage.

Vi vil gerne sige om lunge miltbrand terapi. Til dette formål anbefaler at tage doxycyclin 100 mg to gange dagligt i mindst 60 dage.

Dosis til Børn

Instruktioner til brug Doxycyclin oplyst, at børn over 8 år gamle (vægt 45 kg) rådes til at tage 4 mg / kg legemsvægt den første dag i behandling, opdelt i to trin. I den anden og de efterfølgende dage af behandlingen skal være halveret (2 mg). Mangfoldighed af programmet - når det en dag.

Dette er ikke helt en standard behandlingsregime er forklares ganske enkelt. I begyndelsen af antibiotisk behandling for skadelige mikroorganismer, der anvendes i en pludselig og rungende ramte en dobbelt dosis af Doxycyclin. Efter at, den svækkede og spændte patogene bakterier og perfekt reagere på lave doser af antibiotika.

Dosering Genitale Infektioner

Doxycyclin Høj aktivitet mod Neisseria gonorrhoeae og intracellulære patogener, der bestemmer effektiviteten af lægemidlet i Kønssygdomme - sygdomme der er seksuelt overført.

I henhold til anvisninger for Doxycyclin standard behandlingsregimer afhænger af sygdommen.

Gonoré

I ukompliceret gonokokinfektion (undtagen anorektal infektion hos mænd) bør tage 100 mg to gange om dagen i en uge. Hvis gonococcal og chlamydia akut orchiepididymitis (inflammation af testis og epididymis) tage Doxycyclin 100 mg to gange dagligt i mindst 10 dage.

Klamydia

I ukompliceret urethritis, cervicitis og proctitis, der er forbundet med Klamydia trachomatis er også anbefales at tage 100 mg to gange dagligt. Forløbet af behandlingen - en uge.

Det skal understreges, at vi taler om ukomplicerede former, der udvikler sig i de tidlige stadier af klamydia. Husk på, at insidiousness Chlamydia trachomatis er fravær af kliniske symptomer i de tidlige stadier af sygdommen. Derfor, klamydia diagnosticeres langt senere, end vi vil gerne - som regel allerede i den kroniske fase. Og derfor, at det behandlingsregime er ikke så enkel, og terapi er ikke en uge, og tre, og endnu mere.

Syfilis

I begyndelsen af syfilis lægemiddel er indiceret til patienter, der har en allergisk reaktion over for penicillin. Doxycyclin tage 200 mg, opdelt i to faser, for to uger.

Når syfilis for længere tid end ét år, dosis er 200 mg i 4 uger.

Forebyggelse af Malaria: Hvordan til at Tage Medicin?

For malaria profylakse anbefales i henhold til de instruktioner Doxycyclin dosis til voksne er 100 mg per dag.

Børn på 8 år bør være omkring 2 mg per kg kropsvægt én gang om dagen.

Forebyggelse bør begynde 1-2 dage før den planlagte tur til malarious område. Tage Doxycyclin brug for på en daglig basis og under rejsen, og i yderligere 4 uger efter, at vende tilbage.

Hvis du kommer til at rejse landet, epidemicity malaria, bør det huskes, at ingen moderne lægemidler, herunder doxycyclin ikke garantere fuldstændig beskyttelse mod malaria. Og læger åbent at indrømme det.

Selv om man tager et antibiotikum, glem ikke om beskyttende foranstaltninger. Brug myggenet, beskytte udsatte områder af kroppen i løbet af natten, skal du bruge afvisende - disse foranstaltninger er ikke mindre vigtigt end at tage Doxycyclin.

Kontraindikationer: Når Antibiotika er Forbudt?

Lad os se det i øjnene: doxycyclin - et antibiotikum, der er ikke den sikreste. Blandt de kontraindikationer for brugen:

  • Individuel følsomhed over for tetracyklin antibiotika;
  • Svær leverinsufficiens;
  • Graviditet og amning;
  • Børnenes alder (op til 8 år).

- En begrænsning af alder på grund af den omstændighed, at det stof danner uopløselige komplekser med calcium i tænder og knogle væv. Derfor er formålet med dette antibiotikum i en vækst periode af tænderne kan forårsage en vedvarende misfarvning af tandemaljen.

- Bemærk, at den vifte af Doxycyclin Calcium har en brunlig nuance. Derfor, små børn tager tetracyklin antibiotika har potentiale til at tabe et sne-hvidt smil.

• Porfyri - en arvelig sygdom, der manifesterer sig photodermatosis.

Doxycyclin og Graviditet: Vær Forsigtig!

Doxycyclin hører til de lægemidler kategori D. Det betyder, at der er en teoretisk mulighed for teratogenicitet anitibiotika.

På samme tidspunkt havde der ikke været tilstrækkelige og velkontrollerede undersøgelser om brug af doxycyclin i gravide kvinder. I de fleste værker, der undersøger erfaringer med anvendelse af Doxycyclin, det blev informeret om den manglende effekt af lægemidlet på fosteret, når de anvendes på kort sigt, 1 trimester af graviditeten. Virkningerne af langvarig behandling er ikke blevet undersøgt.

TIS - Teratogene Information System - offentliggjorte data tyder på, at terapeutiske doser doxycyclin har ingen teratogene risiko. Men åbenbart ikke nok evidens-baseret information, der gør det umuligt helt at benægte eksistensen af en teratogen effekt.

På baggrund af disse, helt ærligt, modstridende data, de fleste eksperter afstå fra brug af Doxycyclin i 1 trimester. Et stof, helt officielt kontraindiceret i 2 og 3 trimester af graviditeten.

Doxycyclin: Særlige Anvisninger

Tetracyklin antibiotika har en række af de ikke de mest positive kvaliteter, der kan påvirke vores krop. Men vi er i stand til at neutralisere den negative effekt af Doxycyclin, hvis vi følger reglerne for brugen af dette stof.

Eksperter advarer om, at Doxycyclin er i stand til at irritere spiserøret. At undgå dannelse af colitis læsioner under behandling drikke så meget væske som muligt.

Tetracyclin-antibiotika, især doxycyclin, har photosensitizing effekt, dvs øge følsomheden af kroppen til handling af ultraviolet lys. Derfor, under behandling for at undgå udsættelse for sol og bruge solcreme kosmetik.

Og den Sidste. Doxycyclin uigenkaldeligt binder til calcium. I denne forbindelse, eksperter rådgive i tre timer, før og efter administration af konsummælk, yoghurt og andre mejeriprodukter.