antibiotika i Danmark

Antibiotika og Graviditet

Under graviditet, antibiotika kan anvendes, men kun på strenge betegnelser, når der er en meget god grund til det. Dette er kun tilfældet, som er skrevet i undervisningen: "Hvis den forventede fordel overstiger risikoen for mor og foster." I alle tilfælde, er du nødt til at gøre dette kun under nøje overvågning af en læge, og som regel på hospitalet (institut for graviditet patologi på hospitalet).

I det første trimester, de fleste stoffer kan skade en udvikling af fosteret, så det er bedre at undgå at bruge antibiotika i denne periode. Andet og tredje trimester er sikrere, men for hvert lægemiddel, der er vilkår, når det ikke bruges. Disse finesser, skal være kendt med din læge.

Da mange bakterier, der er resistente over for antibiotika, er det bedst at teste deres følsomhed, før behandlingen påbegyndes. Resultaterne af testen vil vise, hvilken bakterie, der har forårsaget sygdom, og som antibiotikum, der fungerer bedst på det.

Hvis følsomheden test kan ikke udføres af en eller anden grund læge ordinerer et bredspektret antibiotikum, som er, et som dræber alle, hvis det er muligt.

Når du Ikke at undvære Antibiotika

  • De mest almindelige årsager til, hvorfor antibiotika ordineres til gravide kvinder, er: en pyelonefritis af gravide kvinder;
  • Betændelse i lungerne, alvorlig bronkitis, halsbetændelse;
  • Alvorlige mave-tarm-infektioner.
  • Purulent sår og omfattende skader, forbrændinger,
  • Alvorlige infektiøse komplikationer, såsom sepsis, blod forgiftning;
  • Specifikke sygdomme forårsaget af sjældne bakterier: tick-borne borrelliosis, brucellose, osv.

I alle disse tilfælde, brug af antibiotika, er berettiget og nødvendigt, for at undgå endnu større komplikationer. Der er den fordel for moderen, der er meget højere end risikoen for fosteret.

Mulig Risiko

Den største risiko for antibiotika er ikke for moderen, men for hende udvikle barnet. Mange af dem trænger gennem moderkagen ind i fosterets blodbane, og kan have en skadelig effekt på det organ, der er i øjeblikket mest intenst voksende.

Alle antibiotika under graviditeten, kan inddeles i tre grupper:

1) helt Forbudt, på grund af den gennemprøvede toksiske effekt på foster;

2) Tilladt, ingen skadelig virkning, der er påvist.

3) effekt på fosteret er ikke blevet undersøgt, så kan det kun blive anvendt i tilfælde af en nødsituation.

Forbudt

Tetracyklin, doxycyclin - passere gennem moderkagen, ophobes i knogler og tandsæt af fosteret, forstyrre deres mineralisering. Giftige til leveren.

Fluoroquinoloner (ciprofloxacin, ciprolet, nolycin, abaktal, floxal, osv.) det er forbudt, ingen pålidelig sikkerhed studier har været udført i gravide kvinder. Skader leddene af fosteret i dyreforsøg.

Clarithromycin (klatsid, fromilid, klabaks) - sikkerhed for anvendelse under graviditet er ikke kendt. Der er tegn på toksiske virkninger på fosteret i dyr.

Midekamycin, roxithromycin (macropen, rulid) er det samme som clarithromycin.

Aminoglycosider (kanamycin, tobramycin, streptomycin) - passere gennem moderkagen, giver en høj risiko for komplikationer på nyrerne og det indre øre hos fosteret, kan forårsage døvhed hos den nyfødte. Gentamicin hører til samme gruppe, men dens brug er tilladt i henhold til vitale tegn i nøje beregnede doser.

Furazidine (furamag, furagin), nifuroxazide (erfefuril, enterofuril) - er forbudt i forbindelse med potentielt skadelige virkninger der er ingen data om sikkerhed hos gravide kvinder.

Chloramphenicol (levomycetin, sintomycin, olazol), er forbudt. Hurtigt passerer gennem moderkagen i høje koncentrationer. Undertrykker den føtale knoglemarv og forstyrrer division af blod, celler, især i slutningen af graviditeten.

Dioxydin - er ofte brugt i kirurgisk praksis til desinfektion af sår. Det er forbudt under graviditet, da en giftig og mutagene virkning på fosteret i dyr, der er blevet fundet.

Co-trimoxazole (biseptol, bactrim, groseptol) - alle kendte "biseptol". Det består af to stoffer: sulfamethoxazol) og trimethoprim, der passerer gennem moderkagen i høje koncentrationer. Trimethoprim er en aktiv modstander af folinsyre (antivitamin). Øger risikoen for medfødte misdannelser, hjerte fejl, bremser væksten af fosteret.

Antages i Ekstreme Tilfælde

Azithromycin (sumamed, zitrolid, zi-faktor, chemomycin) - bruges kun i tilfælde af en nødsituation, for eksempel med klamydia-infektion hos gravide kvinder. Negativ virkning på fosteret, er ikke afsløret.

Nitrofurantoin (furadonin) - mulig anvendelse kun i andet trimester, i første og tredje, er forbudt.

Metronidazol (clion, trichopolum, metrogil, flagel) - er forbudt i første trimester, kan forårsage fejl i hjerne, arme og ben og kønsdele i fosteret. I andet og tredje trimester, anvendelse, er acceptabelt, i mangel af et mere sikkert alternativ.

Gentamicin - brug er kun tilladt for livet betegnelser (sepsis, blod forgiftning) i strengt beregnede doser. Når dosis er overskredet, er der en risiko for, at barnet kan blive født døve.

Sikker

Alle af følgende lægemidler, der kan bruges under graviditet. Men vi skal huske på, at ethvert antibiotikum er en potent medicin, og det kan ikke træffes, uden at udnævnelsen af en læge. Efter at have passeret den fastsatte bane, skal du komme til en anden aftale.

Penicillin og dets analoger (amoxicillin, amoksiklav, ampicillin) - passere gennem moderkagen, men den skadelige virkning på fosteret, som regel, ikke er til stede. Når graviditet udskilles af nyrerne på en accelereret tempo.

Cefalosporiner - cefazolin, cefalexin, ceftriaxon, cefuroxim, cefixime (suprax), cefoperazone, cefotaxime, ceftazidime, cefepime - er brugt i graviditet uden restriktioner. Passere gennem moderkagen i lave koncentrationer. Negativ virkning på fosteret, er ikke afsløret.

Erythromycin, samt josamycin (vilprafen) og spiramycin (rovamycin) - er acceptabelt til brug. Passere gennem moderkagen i lave koncentrationer. Må ikke medføre krænkelser af fosterets udvikling og medfødte misdannelser.

Antibiotika er lægemidler , der ødelægger bakterier i den menneskelige krop. De er, for eksempel, penicillin og tetracyklin. Analgin, aspirin, arbidol, samt stoffer, der er beregnet til at bekæmpe mikroorganismer i det ydre miljø, før det bliver i morgen (jod, zelenka, chlorhexidin), ikke hører til antibiotika.

Antibiotika kun at handle om bakterier, mod vira og svampe, de er magtesløse, og med langvarig optagelse kan selv provokere svampesygdomme, såsom candidiasis. Ofte bakterier, der er resistente over for den foreskrevne antibiotikum, og så lægen er nødt til at vælge en anden medicin til behandling.

Ud over de nyttige handling - ødelæggelse af skadelige mikrober - antibiotika har mange bivirkninger. Ofte er disse giftige kemikalier, som kan påvirke leveren. Mange antibiotika, især fra gentamicin-gruppen, har evnen til at påvirke nyre-og indre øre celler, såvel som andre organer.

Hertil kommer, at de fleste antibiotika handle ukritisk på skadelige og gavnlige mikroorganismer, dræbte begge. Som et resultat, kroppen er berøvet beskyttelse fra gavnlige bakterier, der lever, for eksempel, på huden eller i tarmene - der er en udslæt, dysbiosis, løs afføring og andre bivirkninger. På samme tid, skadelige mikrober ofte overlever, fordi de gennem mange års brug af antibiotika, de har udviklet resistens over for det.

Endnu værre er, at nogle gange er uskadelige bakterier kan få skadelige egenskaber, som er under indflydelse af antibiotika. Sådanne nye stammer (sorter af mikrober), oftest bor inde hospitaler, og er distribueret af medarbejderne selv - at leve på deres hud, næse og tp. steder. Den farligste af dem (for eksempel den berygtede MRSA - methicillin-resistente Staphylococcus aureus) ofte vise sig at være resistente, selv til de nyeste og stærkeste antibiotika.