antibiotika i Danmark

Antibiotika: Recovery efter Behandling

Tak til opfindelsen af antibiotika dødeligheden af infektionssygdomme er faldet til et ubetydeligt antal. Betændelse i lunger og tarm-infektioner, der er hundrede år siden, rive millioner af liv i dag, er behandlet i et par dage, selv på en ambulant basis. Navnet på Louis Pasteur for altid indskrevet i medicinens historie.

Men det samme Pasteur, der har opfundet det betyder, at infektion kontrol, sagde den berømte sætning: "Herrer! Det sidste ord vil være for mikrober. "Og videnskabsmand var helt rigtigt. Da det blev helt klart, over tid, at antibiotika også fuldføre deres "skeletter i skabet."

Bivirkninger af antibiotika kan være mindre alvorlig end den oprindelige sygdom, blev den oprindelige årsag til behandling. En undersøgelse foretaget af Amerikanske behandlere viste sig, at toksiciteten af antibiotika er blevet en af de mest almindelige årsager til dødsfald hos indlagte patienter. Men ikke springe til konklusioner.

Lad os prøve at konsekvent svar på brændende spørgsmål: Hvorfor er undertiden resultatet af brug af narkotika bliver effekten af terapi? Sådan gendannes efter behandling med antibiotika?

Antibiotika Bivirkninger

Som det er kendt, antibakterielle stoffer, der er klassificeret i grupper, der har fælles spektrum lignende handlinger og bivirkninger.

Penicillin

Antibiotika penicillin er overført, som regel god. Blandt de mest almindelige bivirkninger udslæt eller exfoliativ dermatitis. Men fremkomsten af antibiotika-associeret diaré i behandlingen af penicillin (amoxicillin medicin, claus havetips, osv.) Er ikke ualmindelige.

Cefalosporiner

Relativt sikker cephalosporin antibiotika anses for at være middel af alle fire generationer. Blandt de bivirkninger, som henføres til disse stoffer, diarré, er stolt af sted. Det er nok sjældent registreret overfølsomhedsreaktioner, herunder udslæt og feber. Ceftazidime - III generation af antibiotika forårsager leverfunktion.

Makrolider

Bivirkninger af makrolider omfatter kvalme, opkastning, diarré, sjældent - antibiotika-associeret colitis, cholestatisk gulsot.

Fluoroquinoloner

Ved modtagelse af disse midler ofte registreres mave-tarm-symptomer, herunder diarré, mavesmerter, kvalme. Meget mere sjældent udvikle allergiske reaktioner - udslæt og kløe.

Aminoglycosider

Stoffer i denne gruppe er blandt de mest giftige. Særlig bekymring er den nefrotoksicitet af aminoglycosider, som manifesterer sig i udvikling af akut nyresvigt og ototoksicitet, der fører til tab af hørelse.

Således vifte af bivirkninger af antibakterielle stoffer er stort. Men de mest kendte bivirkninger forbundet med behandlingen af disse betyder selvfølgelig, - antibiotika-diarré. Lad os prøve at forstå, hvad der har forårsaget denne manifestation og hvordan man skal håndtere det.

Antibiotika og Diarré: Årsager

Til at begynde med, at sandsynligheden for, diarré eller blot diarré under behandling med antibakterielle stoffer er ikke så lille: det varierer fra 5 til 40%.

Diarré i baggrunden eller efter behandling med antibiotika kan være på grund af to helt forskellige årsager:

- ubalance i mikrofloraen kolonisere tyktarmen;

- ekstremt hurtig vækst af opportunistiske bakterier Clostridium difficile.

Ked af stolen, som følge af ændringer i sammensætningen af tarmfloraen - det er symptom på, at der i indenlandsk medicin kaldet dysbiosis.

Dysbacteriosis - Sandhed eller Myte?

Varm debat over dysbiosis, ikke ophøre den dag i dag. Mange patienter og læger er flittigt søger efter tegn på sygdommen og dens behandling, der er involveret. I mellemtiden, Vestlig medicin refererer til "dysbiosis" - konceptet meget tilbageholdende.

Staten betragtes som dysbiosis i patienter, der fik antibiotika, har de fleste Europæiske og Amerikanske eksperter, som kaldes antibiotika-associeret diaré. Den vigtigste og ofte eneste symptom på tarmens mikroflora er brudt løs afføring.

Pseudomembranøs Enterocolitis - en Ukendt Navn Velkendte Problemer

Ca 5-15% af tilfælde af diarré, antibiotika, som er opstået under eller efter behandling, på grund af vækst af Clostridium difficile. Den sygdom, som udvikler sig som et resultat af multiplikation af clostridia, kaldet pseudomembranøs enterocolitis. Den mest almindelige komplikation er registreret hos patienter, der gennemgår døgnbehandling.

Diagnosticering af pseudomembranøs enterocolitis indebærer, at der først i enhver patient med diarré, der fik antibiotika inden for de seneste tre måneder, og var nødt til at blive indlagt.

Symptomer af pseudomembranøs enterocolitis kan nævnes:

- vandig diarré, der spænder fra mild til moderat svær;

- kramper, mavesmerter;

- manglende appetit, utilpashed.

I alvorlige tilfælde, kan øge temperaturen og dehydrering. Hvis der er tegn på enterocolitis bør straks kontakte en læge. Og ikke selv-medicinerer!

Dysbacteriosis efter indtagelse af Antibiotika

Mere ofte, at der er en mindre aggressiv en følge af behandling med antibakteriel medicin - dysbiosis.

Sandsynligheden for at udvikle dysbiosis, og som en konsekvens af antibiotika diarré er øget, hvis den primære infektion er forårsaget af Clostridium, Klebsiella, Staphylococcus aureus og nogle andre patogener.

Hertil kommer, at en gruppe af risikoen for diarré i forbindelse med behandling af antibakterielle stoffer omfatter:

- ældre mennesker;

- døgnbehandling enheder, patienter;

- kræftpatienter;

- patienter, der tager protonpumpehæmmere.

Pseudomembranøs Enterocolitis

Alvorlige komplikationer efter behandling med antibiotika - diarré i forbindelse med Clostridium Difficile, - har sin særlige behandling.

Primært for mistanke om pseudomembranøs enterocolitis kræver laboratoriediagnostik. Bakteriel såning afføring, der bekræfter væsentligt oversteg antallet af Clostridium Difficile, og på baggrund af tegn på klinisk status er grundlag for diagnosen.

Symptomerne på colitis, der er forbundet med Clostridium Difficile, omfatter:

- vandig diarré (tre eller flere episoder inden for 24 timer);

- mavesmerter;

- muligt - stigning i temperaturen.

Hvis du har mistanke om, pseudomembranøs enterocolitis er et presserende behov for at underrette lægen, der er til at tage og terapeutiske foranstaltninger. Behandling af sygdommen er baseret på seponering af antibiotika, og udvælgelsen af et nyt antibiotikum, der er aktive i forbindelse med Clostridium Difficile.

For at genoprette tarmfloraen efter antibiotika behandling skal begynde at tage probiotika. Som first-line lægemidler, der anvendes produkter, der indeholder gær Saccharomyces boulardii.

Candidiasis

Overtrædelse af sammensætningen af tarmfloraen ikke kun fører til antibiotika-associeret diaré. Ofte ændre sig i den resterende del af ikke-patogene og opportunistiske mikroorganismer fremkalder væksten i fortiden og udviklingen af candidiasis. Svampe af slægten Candida, især C. albicans live slimhinder sund organisme uden at forårsage nogen kliniske manifestationer. Men med et fald i immunitet kan begynde øget vækst hidtil helt harmløse mikroorganismer.

Hertil kommer, Candida, lever i slimhinder, kønsorganer, er meget følsomme over for surhedsgraden af flora. Som det er kendt, et skift i balancen af mikroorganismer i de fleste tilfælde, og ændringer i niveauet af pH. Den resulterende sure miljø skaber ideelle betingelser for vækst af C. albicans svampe, der forårsager og udvikle candidiasis eller trøske.

Candidiasis i mundhulen

Nederlaget i mundslimhinden er oftest observeret i børn. Denne komplikation optræder som en mælkehvid teatralsk plak på indersiden af kinder, gane, gummer og tunge. Hvis du fjerner plak, for eksempel med et stykke gaze på sin plads vil forblive røde områder.

I alvorlige tilfælde, infektionen spreder sig til amygdala, som kan resultere i udvikling af candidiasis i mandlerne. Behandling omfatter oral trøske svampemidler og probiotika.

Hertil kommer, at når candidiasis anbefales at være udelukket fra den diæt af slik, alkohol, hvidt gær brød, samt produkter, der har undergået en gæring - surkål, pickles.

Vaginal Candidiasis

Det mest populære sted at miste kontrol af svampe af slægten Candida i kroppen - vagina. Derfor er der mange kvinder, under eller efter behandling med antibiotika er konfronteret med vaginal candidiasis - trøske, manifesteret ved hvide teatralsk udflåd og kløe.

Som en behandling af sygdommen er primært gældende lokale og interne svampemidler. For second-line stoffer, som er foreskrevet i alvorlige vaginal dysbiosis omfatter probiotika i form af orale kapsler og tabletter til intravaginal administration.

Trøske i Baby. Hvad skal jeg Gøre?

Immunsystemet hos børn er ikke perfekt, så baggrunden af antibiotika i unge patienter, det er muligt at udvikle candidiasis. Oftest trøske i børn vises på mundslimhinden.

Diagnosen er let at sætte selv en lægmand: en særlig hvide pletter på tandkød og indersiden af kinderne er svært at forveksle med noget andet. Små børn er ofte ude af stand til at forklare årsagen til ubehaget. Så mor skal være på vagt, hvis et barn får antibiotika, begynder at handle op under måltidet.

Behandling af svampeinfektion i barnet for at være sikker, og derfor, af orale præparater bør huske på den sidste tur.

Candide

En løsning til udvortes brug, der indeholder clotrimazol kan bruges til børn i alle aldre, herunder børn. Med en gaze-podning løsning blev anvendt på det angrebne område 3-4 gange dagligt.

Desuden, nogle fodterapeuter rådgive kendt fra sovjettiden borax i glycerol, cyanocobalamin sodavand løsning og andre lignende stoffer. Effektiviteten af disse stoffer, som normalt ikke er høj, så det er meget mere effektiv til at begynde med gennemprøvede værktøjer.

Hvis du efter at anvende den løsning, clotrimazol trøske fortsætter med at trives, restaurering af mikroflora og kæmper med virkningerne af antibiotisk behandling af barnet skal komme til livs med lægen.

Graviditet efter indtagelse af Antibiotika

Mange kvinder er ikke hjemsøgt af de samme spørgsmål: hvad er en sikker forskel mellem behandlingen af antibakterielle stoffer og graviditet? Der er, når det er stadig muligt at blive gravid efter at have taget antibiotika?

Svaret afhænger af det specifikke stof, sin dosis og varighed af terapi. Men i de fleste tilfælde nok til at komme sig efter en cyklus efter brug af antibiotika, hvorefter du kan begynde at vejen til en planlagt graviditet.

Leveren: Recovery efter Antibiotisk Behandling

Restaurering af leverfunktion, efter at tage antibiotika, ofte pleje af patienter, og behovet for, at denne proces er kontroversiel blandt læger. Det faktum, at receptionen af antibakterielle midler, selvfølgelig, kan være ledsaget af mindre hepatotoksiske. Men i en sund person, og leveren genopretter på sin egen.

De fleste hepatologists, når en ubehag i højre øvre kvadrant efter at have taget antibiotika anbefales, at blot at ændre kost, undgå stegt og fed mad. Dette er den sikreste måde at genoprette den lever.

På trods af den imponerende liste over de bivirkninger, der opstår under eller efter behandling med antibiotika, ikke gå i panik og vente til problemer. Moderne antibakterielle midler generelt tolereres godt, og ved den højre og en seriøs tilgang til behandling af konsekvenser, hvis de indtræffer, er det let at overvinde.

Tillid til din læge og behandlet korrekt!